maanantai 18. kesäkuuta 2018

Motukkaretki 2018, osa 15: Loppufiilistelyt

Morjens!

5500 kilsaa ja kympit päälle tuli yhteensä reissussa. 12 maata, joista muutamassa käytiin monesti ja yhdessä vahingossa (Saksa-Ranska-Sveitsi-Italia-Slovenia-Itävalta-Tsekki-Puola-Venäjä-Liettua-Latvia-Viro). Tietysti sitten vielä Suomi päälle. Aikalailla tarkalleen 2 viikkoa oltiin ja ainoa ajamaton päivä oli Brnon lauantai. Paljon siis ehdittiin ajamaan ja pisin päivä oli kuitenkin "vain" reilu kuutisensataa kilsaa (Kaliningrad-Pärnu).

Huoltotoimenpiteinä kerran tiukattiin ketjuja molemmista pyöristä, oilereita täytettiin muutamaan kertaan ja KTM joi kaiken mukana olleen nelisen desiä moottoriöljyä. Jos olisi ollut enemmän mukana, niin olisihan siihen mahtunut enemmänkin, sillä kotona lisäsin puolisen litraa. Alarajalla siis tultiin jo viimeiset kilsat. Pyörät lähtivät pesemällä puhtaaksi yllättävänkin hyvin jälleen, vaikka aika kuraisia olivat kahden viikon vesi- ja hiekkakylvyn jäljiltä.

Vettä satoi jossain vaiheessa melkeinpä joka päivä, mutta kovempia sateita osui kohdalle vain muutama. Sadekamoja tuli kuitenkin käytettyä moneen kertaan. Ei täydelliset säät, mutta ei huonotkaan. Välillä ehti olla myös tuskaisen kuuma. Baltiassa kotiinpäin ajellessa tuli jo hetkittäin vilukin, mutta ei mitenkään pahasti. Windstopper-pökät jäivät vielä kokeilematta eli ihan kaikkea en edes päälle laittanut. Muuten kampetta oli mukana aika sopivasti. Ei älyttömästi liikaa, mutta vieläḱin on varaa karsia.

Rahaa meni taas jonkunmoinen läjä. Tarkempia laskelmia en tehnyt, enkä ajatellut tehdäkään. 100€-150€ per päivä. Välillä vähemmän, mutta tuskin minään päivänä enempää. Kuitteja oli jälleen lompakossa valtava pinkka, kun kaikki tuolla ulkomailla tulee jemmattua. Bensakulut olivat jälleen se suurin kulu ja pyörät veivät varmaan keskiarvona noin 6,5 litraa satkulla. Bensa maksoi 1,2 eurosta melkein 1,9 euroon per litra. Majoituksista maksettiin kalleimmillaan 87 € ja halvimmillaan hieman alle 40 € kahdelta ja aamiainen saatiin aina hotellista. Muutamassa paikassa oli omat huoneet, mutta enimmäkseen yövyimme samassa huoneessa. Silloin otimme omat huoneet, kun se ei juuri nostanut majoituksen kokonaishintaa.

Reissu oli onnistunut ja kyllä kahdestaan vaan oli kaunihimpi. Mukavaa, kun voi fiilistellä tauoilla ja päivän jälkeen kaverin kanssa. Hieman säästää majoituksissakin ja luulen, että taukoja tuli kuitenkin pidettyä vähemmän kuin itsekseen. Painotus ajamisen ja muiden aktiviteettien ohella oli oikein hyvä. Enimmäkseen vaan ajettiin, erityisesti Alpeilla, mutta loppureissusta oli sitten muutakin ohjelmaa. WSBK-kisat Brnossa oli hienosti järjestetty tapahtuma ja Kaliningrad myös kokemisen arvoinen. Kaliningrad pilkkoi mukavasti kotimatkaa, sillä Puola-Baltia -osio on parhaimmillaankin melko tylsä.

Hitto, että olikin kivaa! Kyllä taas kannatti lähteä. Nyt sitten vaan uuden suunnitteluun. Romania ja Balkan kiinnostaa, kuten myös Ranska ja Meri-Alpit. Norjassakaan en ole pyörällä käynyt. Man-saarellekin pitäisi joskus päästä ja riittäähän noita jänniä paikkoja maailmassa.


Blogi herää jälleen eloon, kun kerrottavaa tulevista seikkailuista on. Kiitos, kun seurasit!

Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti